piatok 21. mája 2010

Nové vdelávacie moduly projektu Dolceta v testovacom procese

Niekoľko nadšencov neformálneho vzdelávania sa v utorok 21.4.2009 v Ľubovnianskej knižnici zúčastnilo testovania nových výučbových modulov projektu Dolceta - online spotrebiteľského vzdelávania. Testovanie monitorovala Mgr. Božena Stašenková, Phd. z Asociácie spotrebiteľských subjektov Slovenska.

Webová stránka Dolceta- http://www.dolceta.eu/ poskytuje viac informácií o spotrebiteľských právach, finančných službách, bezpečnosti spotrebiteľov a množstvo informácií o tom prečo a ako vzdelávať spotrebiteľov. Občania získajú najmä praktické metodické podklady k rôznym témam spotrebiteľského vzdelávania, plány hodín k jednotlivým témam, pracovné listy pre vyučovací proces, on-line kvízy, výučbové moduly pre spotrebiteľské vzdelávanie a vybrané témy o súčasných spoločenských problémoch.

Na webovej stránke Docety sa nachádzajú štyri Vzdelávacie moduly z oblasti spotrebiteľského vzdelávania : zdravie, osobné financie, udržateľnosť a služby, ktoré pomôžu vzdelávateľom uľahčiť prípravu vyučovacích hodín so spotrebiteľskou tematikou. V súčasnosti sú v testovacom procese dva nové výučbové moduly projektu Dolceta - Udržateľná spotreba (na tému energia, telekomunikácie, doprava, poštové služby, vodovody a kanalizácie) a Služby verejného záujmu (na tému jedlo a pitie, domov ,dobre vyzerať, doprava a presun). Zámerom tohto kurzu bolo zistiť mieru úspešnosti vzdelania spotrebiteľa u týchto dvoch nových testovacích modulov, či informácie pre konečného spotrebiteľa boli dostatočne zrozumiteľné a užitočné, či cieľová skupina dosiahla ciele danej činnosti.

V Starej Lubovni 30.4.2009 autor: Andrea Stasenkova

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára